Leuker, slimmer, makkelijker en sneller leren in minder tijd met betere resultaten?

Voor veel kinderen is de combinatie van puberen en willen presteren op het voortgezet onderwijs groot. Veel kinderen slagen er dan ook niet goed in om een balans te vinden tussen school en andere zaken.

Zij komen op een leeftijd waarin zij veel afleiding hebben. Zij hebben een baantje, hobby’s, willen graag sporten en  hun sociale contacten onderhouden. Ook is het belangrijk om alles wat op social media gebeurt bij te houden. Zij willen whatsappen, instagrammen, YouTube filmpjes bekijken en ondertussen ook nog leren.

Het is dus een uitdaging om naast het drukke sociale leven het huiswerk goed bij te houden, te plannen en om goede studievaardigheden te ontwikkelen. De inderen hebben vaak het gevoel te veel tijd kwijt te zijn aan het huiswerk en te weinig tijd te hebben voor ontspanning en zien tegen al dat huiswerk op. Tegelijkertijd willen zij hierbij niet altijd door hun ouders geholpen worden.

Bovendien is plannen en organiseren van het huiswerk lastig voor pubers, aangezien het puberbrein tot aan de volwassen leeftijd volop in ontwikkeling is

Kortom: Huiswerk maken en leren is dus makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je ook nog eens weet dat als je op een goede manier wilt leren en presteren, het leren uit vier verschillende fasen bestaat.

Studiecoaching Illustratie stappenplan

Tijdens het leren verzamel je informatie die je uiteindelijk in de praktijk moet kunnen toepassen. Maar onderweg zijn er allemaal struikelblokken die het leren moeilijk maken. Alleen maar feiten onthouden heeft niet zoveel zin. Het is ook belangrijk dat je begrijpt wat je leert en dat je deze kennis kan toepassen.

SMART Studiecoaching Rijnmond biedt verschillende trainingsprogramma’s, waarin kinderen leren hun tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken en grip te krijgen op hun huiswerk. Tijdens onze trainingen nemen wij de kinderen stap voor stap mee in de vier fasen van het leerproces. Bij iedere stap van het leerproces krijgen zij concrete handvatten aangereikt.
In overzichtelijke stappen leren wij kinderen hoe zij slimmer kunnen leren en betere leerresultaten kunnen behalen.
Kinderen krijgen inzicht in welke leermethode het beste bij hen past en leren gebruik te maken van hun sterke kanten. Hierdoor wordt het leren efficiënter en makkelijker. Dat geeft rust voor een kind, maar ook voor zijn of haar omgeving.

OP WEG NAAR de brugklas is een trainingsprogramma, bedoeld voor kinderen uit groep 8 die goed voorbereid en zelfverzekerd de overstap naar het voortgezet onderwijs willen maken.

SNEL LEREN = LEUK LEREN is geschikt voor kinderen die onderwijs volgen op VMBO TL-, HAVO- en VWO-niveau.

SNEL LEREN = LEUK LEREN VMBO is een variant  voor kinderen uit overige VMBO-richtingen (basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg).

Waarom een trainingsprogramma volgen?

Zelfstandig met huiswerk en leerstof aan de slag

Kinderen leren hoe zij met elk soort huiswerk om kunnen gaan, om huiswerk te plannen en te organiseren en hoe te leren.

De hele schoolloopbaan nuttig

Van de geleerde inzichten en studievaardigheden hebben de kinderen de rest van de school- en/of studietijd plezier.

Meer tijd voor andere dingen

Alles wat kinderen tijdens de training leren, kan direct worden toegepast op hun schoolwerk. Dit gaat meteen tijdwinst opleveren, waardoor er meer tijd overblijft voor andere dingen.

Betere schoolresultaten

Na het volgen van de trainingen behalen veel kinderen betere schoolresultaten.

Kortdurend

Dit maakt het voor veel kinderen “behapbaarder” dan het idee van een heel jaar huiswerkklas.

Kleine groepen

De training wordt gegeven in kleine groepen.

Alle trainingsprogramma’s zijn ook geschikt voor kinderen met concentratieproblemen of ADHD, ASS, dyslexie, dyscalculie, faalangst, hoogbegaafdheid, kinderen die onder hun niveau presteren en kinderen met motivatieproblemen. Kortom: voor alle kinderen.

De trainingsprogramma’s zijn een Studielift concept en worden gegeven door speciaal opgeleide trainers.