Mindmappen en Snellezen

Tijdens deze workshop leer je, gebruikmakend van de techniek van het Mindmappen, hoe je handig grote hoeveelheden informatie structureert. Hierdoor ben je in staat om bij vergaderingen overzichtelijke aantekeningen te maken en meteen complexe informatie te structureren. Daarnaast is mindmappen handig voor het ordenen van gedachten, om projecten en presentaties voor te bereiden en je creativiteit te vergroten.

Mindmappen is een techniek om delen van de hersenen te gebruiken die je bij traditionele aantekeningen niet gebruikt. Hierdoor leer je sneller (informatie wordt sneller opgenomen) en beter onthouden. De techniek van het Mindmappen sluit zeer nauw aan, bij de wijze waarop onze hersenen werken.

Daarnaast leer je lezen van spreeksnelheid naar denksnelheid. Door het toepassen van deze techniek kun je twee tot vier keer leren lezen en leer je verbanden te leggen van hetgene wat je hebt gelezen. Door het lezen op denksnelheid onthoud je veel meer informatie dan bij het lezen op spreeksnelheid.

Tijdens deze interactieve workshop van twee keer anderhalf uur of drie keer één uur leer je de technieken van mindmappen en snellezen en de verschillende toepassingen hiervan.

Onderwerpen

  • twee tot vier keer sneller leren lezen
  • Sneller grotere hoeveelheden informatie tot je nemen
  • Vergaderingen slim samenvatten in een aanteken-mindmap
  • Projecten en presentaties voorbereiden door middel van project-mindmap
  • Leeswerk samenvatten in een studie-mindmap
  • Brainstormsessies en gedachten in kaart brengen

Na elke bijeenkomst kan er direct aan de slag worden gegaan met het oefenen van de geleerde vaardigheden en technieken. Het geleerde kan gelijk in de praktijk worden toegepast en levert direct tijdwinst op!

Waar

Check voor actuele data en tijden de Facebook pagina van SMART Studiecoaching Rijnmond of de homepage.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 129,- inclusief studiemateriaal.

Bij interesse klik op onderstaande contactbutton.

Neem contact op